Shiatsu en Massage Therapie

Shiatsu is uit Japan afkomstig en is een vorm van manuele therapie en ook wel vingerdruk therapie genoemd. Shiatsu betekent eigenlijk Shi= vinger ,tsu= druk. Het is een drukpunt massage wat bestaat uit het toepassen met de ballen van de duimen, vingers en de handpalmen.

Wat is Shiatsu?

Door rotaties en mobilisatie die worden gegeven op specifieke punten op het lichaam en zo word het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht. Deze specifieke punten (tsubo’s)zijn te beschouwen als spanningspunten op het lichaam die de neiging hebben om stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op deze punten geeft verlichting. Deze specifieke punten(tsubo’s) corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en lymfevaten en endocriene klieren. De druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid maar verlicht spierstijfheid, reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed/lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijk herstellende vermogen van het lichaam. Shiatsu massage herstelt de balans tussen lichaam en geest. Een behandeling bevordert de doorstroming van de vitale levensenergie. Een vrije onbelemmerde circulatie van levensenergie resulteert in een goede gezondheid. Verstoring van deze circulatie door o.a. stress, extreme invloeden en uitputting is de oorzaak van ziekte symptomen. Deze massage word gegeven op de massagetafel. De massage die wordt gegeven is klantgericht en wordt besproken bij de eerste behandeling.

Massage en Shiatsu kan worden toegepast bij:

 • Hoofdpijn/Migraine
 • Rugpijn
 • Nek en schouderklachten
 • Burn-out / oververmoeidheid
 • RSI / muisarm
 • Slapeloosheid
 • Stress
 • Tennis elleboog / golf-arm / muispols
 • Reumatische klachten
 • Opvliegers / overgangsklachten
 • Depressie
 • Buik en darmklachten

StoelShiatsu

Bij StoelShiatsu zit de cliënt op een stoel die speciaal ontwikkeld is om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Dit is een korte ontspannende en toch activerende behandeling Deze massage word over de kleding gegeven. Met de manuele technieken bewerkt de behandelaar de rug- en schouder partij van de cliënt. Ook armen en nek krijgen nodige aandacht.

Door een Stoel Shiatsu behandeling wordt het evenwicht tussen spanning en ontspanning hersteld. Bij deze drukpunt massage ,gericht op de knooppunten van energiebanen, worden de blokkades opgeheven en de energie balans hersteld. Pijn en stress kunnen afnemen en u voelt zich weer energiek en ontspannen. Door regelmatig een behandeling te ontvangen, met extra aandacht voor nek, schouders, zou het ziekteverzuim (van werknemers) weleens drastisch kunnen dalen. Shiatsu werkt preventief en geeft energie.

Voetreflextherapie

Voetreflexzone therapie is een natuurlijke geneeswijze die al duizenden jaren geleden door Egyptenaren, Indianen en Chinezen werd toegepast.

De therapie is erop gebaseerd dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met diverse organen, klieren, zenuwen en gewrichten. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt weerspiegelt zich dat in de voeten. Door deze reflexzones te behandelen door middel van drukpuntmassage wordt een impuls gegeven aan de desbetreffende organen, weefsels, klieren en gewrichten. Door dat lichaam en geest een eenheid zijn, kan je lichaam uit balans of verstoord zijn en kan er blokkades, die zich dan in het lichaam hebben gevormd, kunnen worden opgeheven zodat de energie weer vrij kan stromen, afvalstoffen beter worden afgevoerd, emoties verwerkt kunnen worden en geestelijke spanning kan worden losgelaten.

Door massage te geven aan de voeten komen lichaam en geest tot rust en tegelijkertijd wordt de doorbloeding, de energiestroming, het zelf genezend vermogen, dat ieder mens heeft gestimuleerd. Door de voeten een reflexmassage te geven kan het betreffende zieke orgaan zich herstellen of een zwak orgaan versterken. Door de ontspanning die ontstaat in het lichaam heeft een zeer positief effect op acute en chronische klachten.

Voetreflexmassage is voor iedereen toegankelijk.

Shiatsu Behandelingen en Voetreflextherapie bij Sofleur

Shiatsu en massage therapie

€36,-
30 minuten

Shiatsu en Massage Therapie

€57,00
60 min

Stoelshiatsu

€26,00
30 min

Voetreflexmassage

€ 43,00
45 á 60 minuten